Latest news


2019/01/14

45.000 voor topper Horse Auction Belgium!

Afgelopen zaterdag moest in het Sentower Park in Opglabbeek de springsport even plaatsmaken voor de Horse Auction Belgium! Organisatoren Michel Spaas, Cristophe Gijbels, Kevin Gielen en Lore Penders hadden er opnieuw alles aan gedaan om voor de meer dan 1000 aanwezigen een sterke collectie bij elkaar te krijgen. Zo gingen er onder leiding van veilingmeesters Koen Olaerts en Chris De Heer maar liefst 41 loten onder de hamer, waarvan 33 jonge paarden en 8 embryo’s.

De veiling kwam aanvankelijk rustig op gang met normale en correcte prijzen, maar naargelang de veiling vorderde gingen de prijzen toch stilaan de lucht in. Veilingtopper van de avond werd de 3-jarige ruin Milky Way 111, een zoon van de vorig jaar naar Mexico verkochte De Flor 111 Z. De grootmoeder van deze Milky Way 111 gaf onder andere ook al de internationaal springende paarden Congo La Silla, Chacon LS La Silla en Cellagon Corray. Voor een bedrag van 45.000 euro verhuist de opvallend getekende Milky Way 111 naar de stallen van Guillaume Batillat en Christelle Perron.

Ook voor de 4-jarige vosmerrie Kaigra (Cascarillo x Canturano) was er heel wat animo. Zij verhuist voor een bedrag van 38.000 euro naar Nederland waar Reggy Hoffman zich de nieuwe eigenares mag noemen. Het Noorse Bradsberg Ridesenter investeerde dan weer 32.000 euro in de 4-jarige hengst Anton SBK Z (Arko III x Quintero III). Deze Anton SBK Z is een halfbroer van Eminem SBK Z, die vorig jaar de stallen van Axel Verlooy vervoegde.

Luc Tilleman kocht dan weer de paarden Quelle Dame van het Meerhof en Petit Peu Merci HH, beide nakomelingen van zijn hengst Dieu Merci van T&L (Toulon).

De totaalopbrengst van de 33 jonge paarden was 617.000 euro met een gemiddelde prijs van 18.696,97 euro per paard.

Embryo’s

Net als vorig jaar presenteerde Flanders Foal Auction ook enkele interessante embryo’s tijdens deze veilingavond. Zo werd het embryo van Catoki uit de merrie Maxima van’t Ruytershof (Diamant de Semilly) voor een bedrag van 24.000 euro verkocht aan Peter Charles. Voor een bedrag van 13.000 euro werd Peter Charles ook de nieuwe eigenaar van het embryo van Diamant de Semilly x Stakkato.

Horse Auction Belgium had twee ingevroren embryo’s. De ingevroren embryo van Chacco Blue uit Happy Days Z (volle zus van Hardrock Z) werd verkocht voor maar liefst 17.000 euro.

De 8 embryo’s brachten totaal 121.000 euro op met een gemiddelde van 15.125 euro per embryo. 

Author: Rob Tijskens
Source message: Galop.be
Copyright photo: paardenfotograaf.be

Pictures
News


2018/09/26
Laatste week voor selecties Horse Auction Belgium

Je kan je nog tot 7 oktober aanmelden voor de selecties welke zullen doorgaan op 8 en 9 oktober. aanmeldingen ...
» read more
2018/01/14
Horse Auction Belgium breaks record

The showjumping horse and embryo auction Horse Auction Belgium broke its record this Saturday in Opglabbeek.
» read more
2018/01/14
Horse Auction Belgium breekt records

De springpaarden- en embryoveiling Horse Auction Belgium heeft zaterdag haar beste omzet ooit gedraaid op Sentower Park.
» read more
2018/01/14
Fotoreportage veiling

 Hieronder een overzicht van de sfeerfoto's van afgelopen editie
» read more

» click here for the complete news archive